Jäine põrgu. Vene-Soome Talvesõda 1939–1940

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Helsingi, kl 10.30, 30. november 1939
Pilvedest ilmuvad välja Nõukogude pommilennukid ja suunavad oma kandami Soome pealinnale. Järgnevatel nädalatel vaatab terve maailm pealt, kui väike Läänemere-äärne riik on sõjas võimsa Nõukogude Liidu vastu, inspireerides legende. See oli praeguseni unustatud sõda.
See raamat räägib lahingutest, milles võideldi metsikult ja kangelaslikult karmides arktilistes tingimustes. Geriljad suuskadel, heroilised rünnakud tankidele, uskumatu vastupidavus ja eelmise sajandi üks tõeliselt karismaatiline ja geniaalne väejuht – neist tegureist sündis Soome võit.
Venelased taipasid hilja, et oodatud lihtne võit väikesearvulise vastase üle oli muutunud tapatalguteks. Ebapädevad komandörid asendati, paremaid vägesid toodi positsioonidele ja jagati käske, et purustada Soome väed toore jõuga. Vaatamata soomlaste kaotustele lahinguväljal hoidis nende visa vastupanu raudset eesriiet langemast ning võimaldas Soomel erinevalt teistest riikidest jääda vabaks.
William Trotteri kiindumus soomlaste vastu, tema selge ja värvikas kirjutamisstiil, ning sügavad teadmised äratavad lugejate jaoks ellu sõja, mis ei unune enam kunagi.
Toode on läbimüüdud!