Saaremaa fotograafid 1864-1940

0 viiest
Hinda
Tarne 7-14 tööpäeva
12,30 €
Tavahind: 12,95 €
Saadavus kauplustes
Käesolevas uurimuses jälgitakse Saaremaa fotoajalugu selle tekkest, 1860. aastate algusest kuni 1940. aastani. Siiani on Eesti fotoajaloo uurimisega tegelnud pőhiliselt Kaljula Teder1, Peeter Tooming2 ja Valdeko Vende3. Et nende poolt avaldatu kajastab Saaremaa päevapiltnike tegevust küllaltki lünklikult, siis on antud töö eesmärk anda üksikasjalikum ülevaade siinsest varasemast kirevast fotoelust.

Fotoajaloo kirjapanek on küllaltki komplitseeritud tegevus. Andmed on hajutatud, neid vőib leida väga erinevatest, sageli ootamatutest allikatest. Tänuväärseks abimaterjaliks on ajakirjandus, varasema perioodi kohta eriti Chr. Assafrey poolt välja antud “Annoncenblatt” (“Kuulutusteleht”). Mőningaid, peamiselt tegutsemislubade andmise kohta käivaid andmeid leidub arhiivides. Eesti Vabariigi aegse fotoelu kohta oli vőimalus koguda mälestusi fotograafide kaasaegseilt.
Informatsiooniallikana ei saa alahinnata ka fotot ennast, eriti just signeeritud ja dateeritud fotot. Selles osas pakkusid peale Saaremaa Muuseumi fotokogu rohket materjali Andi Kirsi4 , Jaan Otsa ja Johannes Saare erakogud.
Tarne 7-14 tööpäeva
12,30 €
Tavahind: 12,95 €
Saadavus kauplustes