Seestpoolt suurem Eesti. Haridus ja haritus. Metsaülikool 2011-2012

0 viiest
Hinda
Tarne 7 tööpäeva
17,05 €
Tavahind: 17,95 €
Saadavus kauplustes
Metsaülikooli neljas artiklikogumik annab suurepärase võimaluse osa saada 2011. ja 2012. aastal Käärikul vaba foorumina toiminud Metsaülikooli mõttetalgutest halduse ja hariduse teemadel. Selle raamatu kaante vahele on teatavas mõttes kogutud Eesti intellektuaalse mõtte paremik.
2011. aastal olid Metsaülikooli ühise arutelulaua ümber Käärikul poliitikud, teadlased, ettevõtjad, omavalitsusjuhid ja kohaliku kultuurielu aktivistid, et jõuda selgusele, miks haldusreformi „laev” ei liigu. Kogumikus ilmuvad Garri Raagmaa, Rivo Noorkõivu, Siim Kiisleri, Sulev Valneri, Tiit Vähi, Meelis Kitsingu, Rein Aidma, Veiko Spolitise jt. toonased ettekanded, mis ei ole oma aktuaalsust põrmugi kaotanud ka tänaseks päevaks.
2012. aasta Metsaülikooli arutelu keskne teema oli haridus. Kogumik koondab Marju Lauristini, Jaanus Harro, Tiia Tulviste, Eve Kikase, Auli Kõnnussaare, Vello Kuke, Mare Taagepera, Margit Sutropi, Toomas Jürgensteini, Maret Oomeri, Tiia Randma, Viive-Riina Ruusi, Maria Erssi, Eve Eisenschmidti, Priit Perensi ja Toivo Maimetsa mõtted, arvamused, ettekanded.
Raamatus on avaldatud ka 2012. aasta kevadel MÜ eestvõttel gümnasistidele korraldatud esseekonkursi „Tuleviku kool” võidutööd Kristiina Liivalt, Kristiina Ojametsalt ning Tuuli Lõhmuselt.
Metsaülikoolis on jätkunud ka mõttetalgud konfliktiennetuse suunal: raamatus arutlevad sel teemal Heiki Krips, Kirsti Ruul, Marko Kass, Oliver Nahkur ning Anni Tamm.

Kogumik on pühendatud Metsaülikooli mõtte Eestisse toonud Mare Taagepera mälestusele.
Tarne 7 tööpäeva
17,05 €
Tavahind: 17,95 €
Saadavus kauplustes