Veripunane lumi. Saksa sõduri mälestusi idarindelt 1942–1945

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Günter K. Koschorrek sündis 1923. aastal Gelsenkirchenis. 1933. aastal pöördusid tema vanemad tagasi Ida-Preisimaale. Noormees omandas kaubanduskoolis kutsehariduse ja abistas äris oma ema. Tööteenistuse asemel õppis ta Itzehoe motospordikoolis ja sai sealt sõjaväe autojuhiloa. 1942. aasta veebruaris mobiliseeriti ta Wehrmachti ja kuni oktoobrikuuni viibis ta Ida-Preisimaal Insterburgis väljaõppel. 1942. aasta oktoobris saadeti ta vahetusüksuse liikmena 1. ratsaväedivisjoni / 24. soomusdivisjoni võitlusüksuste koosseisu.
Kuni sõja lõpuni teenis Koschorrek peamiselt Venemaa rindel raskekuulipilduja laskurina, pärast haavatasaamist 1945. aasta aprillis oli ta Marienbadis laatsaretis. Seal vabanes ta juuni lõpus ameeriklaste sõjavangist. Pärast mõningaid raskeid sõjajärgseid aastaid tegi Koschorrek karjääri majandusalal ja töötas juhtivatel ametikohtadel.
Selle raamatu koostas Koschorrek 1995. aastal pärast oma sõjamärkmete ootamatut leidmist. Kirjandusliku tunnustuse saavutas ta 1996. aastal, kui Lääne-Saksa Ringhääling (WRD) avaldas tema kirjandusvõistlusele esitatud käsikirja „Minu esimesed aastad Läänes“.
Toode on läbimüüdud!