Brasiilia

Repùblica Federativa do Brasil
0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Kas teadsid, et Brasiilia nimi tuleb brasilipuust, millest saab kaunist ja väärtuslikku punast värvi? Kas oskad arvata, miks kuulus karnevalitants samba oli mõnda aega tagasi rangelt keelatud? Miks ei ole Brasiilia pealinn ei kuulsaim Rio de Janeiro ega suurim São Paulo, vaid kaugele kõnnumaale kunstlikult rajatud Brasília?
Ajakirjanik, Brasiilia kultuuri ja ühiskonna spetsialist Mele Pesti kirjutab värvikalt sellest põnevast ja mitmetahulisest Lõuna-Ameerika riigist, mis on suur nii geograafiliselt kui ka kultuuriliselt. Idast läände läbib Brasiilia kolme ajavööndit ja põhjast lõunasse sõit võtab kiirbussiga aega kaks ööd-päeva järjest. Riigi üht otsa läbib troopiline ekvaator, aga lõuna pool on talviti nii külm, et seal sajab lund. Maailma suurima jõe Amazonase kallaste vihmametsad on nii taimestiku kui ka loomastiku poolest ühed maailma liigirikkaimad. Seal elavad jaaguarid, puumad ja paljud teised loomad. Eri rasside ja traditsioonide kokkupuutest on aga võrsunud omanäoline kultuur – Brasiiliast on pärit paljud suurepärased muusikud, tantsijad, lauljad ja jalgpallurid.

Raamat „Brasiilia“ kuulub 10–14 aastastele noortele mõeldud teabesarja „Colourful World“, mis tutvustab maailma riike, nende loodust ja kultuuri, ajalugu ja poliitilist süsteemi, eluviisi, tähtsamaid linnu ning vaatamisväärsusi.
Toode on läbimüüdud!