Eesti medal 1545-1944

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Käesolev raamat on esimene katse uurida monograafiliselt Eesti medali arengut aastail 1545–1944. Teoses antakse ülevaade siin valmistatud ja kasutatud medalitest, avades laiemalt ka nende ajaloolise tausta. Vaatluse alla on võetud mitmesugustele isikutele ja sündmustele pühendatud medalid, põhjalikumalt tutvustatakse eestlaste ametirahasid ning põllumajandusseltside auhindu ja muid kohalikel näitustel ja messidel jagatud medaleid. Lõpetuseks käsitletakse lähemalt Eesti medalite kujundajaid ja valmistajaid.

Rikkalikult illustreeritud raamatus on medalid üldjuhul ära toodud originaalmõõtmetes, vähenduse või suurenduse korral on sellele viidatud pildi allkirjas. Suurem osa käsitletud medaleist pärineb Eesti Ajaloomuuseumi kogust. Kuid mõistagi pole ükski kollektsioon täiuslik. Täname kolleege teistest muuseumidest ja erakogujad, kes raamatu sünnile lahkesti kaasa aitasid.

Raamat on eestikeelne, kuid sisaldab põhjalikku inglisekeelset resümeed. Samuti on kõik pildiallkirjad paralleelselt inglise keeles.
Toode on läbimüüdud!