Birding Estonia

0 out of 5
Rate this
Delivery 7 workdays
21,80 €
Regular price: 22,95 €
Availability in stores
The first comprehensive guide to birdwatching in Estonia is now revised and updated (as of September 2020). The book provides information on the best birding sites across Estonia and the best times to visit, as well as including advice for finding northern and eastern specialities.

The first comprehensive guide to birdwatching in Estonia written by local experts
Includes travel info, birding calendar and short overview of birding habitats
Covers the best times to visit and lists the best species of 106 areas across the whole country, including all five National Parks
68 maps with GPS coordinates making it easier to find those important locations
Recommends trip itineraries to see migration, certain species, or certain areas of the country throughout the year
Fully updated and annotated Estonian checklist, with notes on occurrence, abundance and phenology
Authors

Uku Paal is an Estonian freelance ornithologist and tour guide from Tartu. He is a long-time member of the Estonian Rarities Committee, has a keen interest in bird ringing, photography, field surveying, and identification. He is a founding member of Estbirding – the Estonian Birders’ Club.
Margus Ots is an Estonian ornithologist. He is the long-time chairman of the Estonian Rarities Committee, and since 2018 chairman of the Estonian Ornithological Society / Birdlife Estonia. Margus is an avid bird ringer and a founding member of Estbirding as well.

Põhjalikust Eesti parimaid linnualasid käsitlevast ingliskeelsest raamatust “Birding Estonia” on nüüd ilmunud täiendatud trükk. Raamatus on 2020. aasta septembri seisuga täpsustatud muuhulgas juhiseid linnuvaatluskohtadele jõudmiseks ja täiendatud vaatlusalade kaarte. Ka on võrreldes raamatu esmatrükiga 2018. aastal uuendatud Eestis kohatud linnuliikide nimestik ning arvukushinnangud.

Raamat sisaldab üksikasjalikku teavet 106 Eesti parima linnuvaatluskoha, seal vaadeldavate võimalike liikide ning külastusaegade kohta. 68 GPS koordinaatide ja detailsеte juhistega varustatud illustratiivsеt kaarti ning autorite poolt välja pakutud reisimarsruudid hõlbustavad linnuvaatlusretke kavandamist nii algajal kui ka kogenud huvilisel.

Raamatust leiab nõuandeid ka rände, huvipakkuva piirkonna ning mitmete Põhja- ja Ida-Euroopa liikide (näiteks väike-konnakotka, laanepüü, rohunepi, händkaku, valgeselg-kirjurähni) vaatlemiseks. Raamatu lõpus on ajakohane Eesti linnuliikide nimistu koos täpsustustega leviku, arvukuse ja fenoloogia kohta.

Raamatus olevad asjatundlikud kirjeldused, tähelepanekud ja läbimõeldult koostatud juhendid põhinevad autorite pikaajalisel linnuvaatlemise, rõngastamise, väliornitoloogia ning loodusfotograafiaga tegelemisest ja retkede juhendamisest saadud kogemusel.

Autorid

Uku Paal on vabakutseline ornitoloog ja loodusgiid, Eesti linnuharulduste komisjoni pikaajaline liige. Margus Ots on ornitoloog, Eesti linnuharulduste komisjoni kauaaegne esimees ja alates 2018. aastast Eesti Ornitoloogiaühingu juhataja. Autorid on ka Eesti ning välismaa linnuvaatlejaid koondava klubi Estbirding asutajaliikmed. Raamatu toimetaja on Mike Coleman.
Delivery 7 workdays
21,80 €
Regular price: 22,95 €
Availability in stores