Eesti ajalugu

0 out of 5
Rate this
Delivery 7 workdays
48,40 €
Regular price: 50,95 €
Availability in stores
2017. aastal valmib Avita kirjastusel eestikeelne koguteos „Eesti ajalugu“, mis käsitleb siinset ajalugu vanima asustuse tekkimisest kuni tänapäevani. Autoriteks on noorema ja keskmise põlvkonna ajaloolased Tartu ja Tallinna ülikoolist. Võrreldes varasemate Eesti ajaloo käsitlustega pööratakse suuremat tähelepanu sotsiaalajaloole, erinevate ühiskonnakihtide elumaailma kajastamisele ning ühiskonna moderniseerumisele. Ajaloo kujutamisel lähtutakse üldiselt maiskondlikust traditsioonist, samal ajal analüüsitakse ka eestlaste rahvusliku identiteedi kujunemist ja seda mõjutanud faktoreid.
Raamat on illustreeritud rohke pildimaterjaliga ning sarnaneb õpikuga, sest selle eesmärk on anda selge ja arusaadav ülevaade kõigist tähtsamaist Eesti ajalooga seotud teemadest. Autorite põhiteksti täiendavad eraldi teemamoodulid Eestile eriomastest või lugejat enam kõnetavatest teemadest: nt Kaali meteoriit, Salme laevmatus, Eesti naise seisund muinasaja lõpul, muistne vabadusvõitlus eestlaste identiteedi teenistuses, eestlane linnas, rahvausk ja külamaagia, meditsiini areng, kirikuvahetusliikumine jt. Põhiteksti illustreerivad rohked allikakatked ja tsitaadid teistest ajalooteostest. Raamatu maht on ligikaudu 360 lk.
 
Autoritest
Raamatu autorid on kõik oma valdkonna tunnustatud eksperdid, kes on kirjutanud nii teadustekste kui ka õppekirjandust.
Aivar Kriiska – laboratoorse arheoloogia professor Tartu Ülikoolis, uurib peamiselt Ida-Euroopa metsavööndi kivi- ja pronksiaega.
Ain Mäesalu – õppejõud Tartu Ülikooli ajaloo- ja arheoloogiainstituudis. Avaldanud mitmeid Euroopa keskaja relvastust puudutavaid teoseid.
Anti Selart – keskaja professor ning ajaloo- ja arheoloogiainstituudi juhataja Tartu Ülikoolis.
Inna Põltsam-Jürjo – vanemteadur Tallinna Ülikooli ajaloo-, arheoloogia- ja kunstiajalookeskuses, uurimisvaldkond keskaegse Liivimaa ajalugu, eriti linnade ajalugu.
Pärtel Piirimäe – õppejõud Tartu Ülikooli ajaloo- ja arheoloogiainstituudis, uurib varauusaegse riikluse ja ideede ajalugu
Marten Seppel – õppejõud Tartu Ülikooli ajaloo- ja arheoloogiainstituudis, peamine uurimisvaldkond on agraarajalugu.
Andres Andresen – õppejõud Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudis. Peamised uurimisvaldkonnad on riikluse ajalugu, institutsioonide ja õiguse ajalugu, kirikuajalugu ning ajalookirjutuse ajalugu.
Ago Pajur – õppejõud Tartu Ülikooli ajaloo- ja arheoloogiainstituudis. Peamine uurimisteema on kahe maailmasõja vahelise Eesti Vabariigi ajalugu.
Tõnu Tannberg – Eesti lähiajaloo professor Tartu Ülikoolis, akadeemik. Uurib Nõukogude Liidu, ennekõike Eesti NSV  ja Venemaa keisririigi ajalugu.
Delivery 7 workdays
48,40 €
Regular price: 50,95 €
Availability in stores