Eesti helisalvestised 1939 / Estonian Sound Recordings 1939

0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
67,69 €
-41%
Regular price: 115,45 €
Availability in stores
Väljaanne sisaldab 12 CD-d 1939. aasta mais Tallinnas tehtud ajalooliste helisalvestitega ning raamatu eesti ja inglise keeles registrite ning ajaloolise taustamaterjaliga nii eesti muusika kui ka 1939. aastal toimunud suure salvestamisaktsiooni kohta.
Heliplaadid olid mõeldud esinduslikuks väljaandeks - eesti muusika tutvustamiseks nii meie oma kui ka välismaa raadiotes, saatkondades Eesti riigi tähtpäevadel kasutamiseks jne. Puhkenud sõja tõttu jäi ettevõtmine pooleli ja umbes kolmandik salvestatust anti välja 1950. aastate algul Rootsis elavate eestlaste initsiatiivil. Ka need plaadid on praeguseks rariteedid, suurem osa muusikast ilmub aga käesolevas väljaandes esmakordselt.



Muusika valik neil heliplaatidel sisaldab pea kõiki olulisi muusikažanre: orkestrimuusika, koorimuusika, klaveri- ja orelimuusika, kammermuusika, kammerlaulud ja laulud orkestriga, katkendid ooperitest ja operettidest, lööklaulud, puhkpilliorkestri lood ning lisaks mõned riigimeeste kõned. Esitajateks on tollased parimad solistid ja koorid, Riigi Ringhäälingu orkester Olavi Rootsi, Raimund Kulli ja Juhan Aaviku juhatusel ning Tallinna garnisoni puhkpilliorkester.
Delivery 1-3 workdays
67,69 €
-41%
Regular price: 115,45 €
Availability in stores