Finantsarvestus

0 out of 5
Rate this
Product is sold out!
Juta Tikk lõpetas Eesti Maaülikooli (tollal Eesti Põllumajanduse Akadeemia) 1972. aastal. Töötas Tallinna Külmhoones 1992. aastani tehnoloogina, peatehnoloogina ning kommertsdirektorina. Järgnevatel aastatel töötas Mainoris projektijuhina, seejärel Estonian Business School`is ja Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna Kolledžis lektorina. Magistrikraadi kaitses 1999. aastal EBSs. Alates 2005/2006. õppeaastast töötab lektorina TTÜ majandusarvestuse instituudis.
Juta Tikk on avaldanud erialaseid artikleid ajakirjades “RP:raamatupidamise praktik” ja „Eesti Majanduse Teataja“ ning esinenud ettekannetega rahvusvahelistel konverentsidel mitmetes välisriikides.

Eesti iseseisvumisega kaasnenud majandussüsteemi muutus ning majanduskeskkonna kiire areng, mis eeldab turumajanduslikku lähenemist nõudvate distsipliinide ja mõttemallide juurdumist, on tekitanud vajaduse vastava eestikeelse erialakirjanduse järele. Eriti nõutav on finantsarvestust käsitlev erialakirjandus, seda nii praktikute kui ka majandusüliõpilaste hulgas.
Käesolev raamat on mõeldud kasutamiseks õpikuna eelkõige majandusalast rakenduskõrgharidust taotlevatele üliõpilastele. Raamat sisaldab finantsarvestuses enamkasutatavaid arvestusmeetodeid ja –võtteid, mis annavad praktiliseks tööks piisava teoreetilise pagasi. Peatükkide lõpus olevate ülesannete lahendamine eeldab kasutaja iseseisvat tööd õppematerjalidega. Enesekontrollivõimalusena on raamatu lõpus antud küsimuste ja ülesannete vastused või kontrollarvud.
Terminite valikul on silmas peetud põhiliselt Raamatupidamise Toimkonna soovitusi. Soovituslikest erinevate terminite eelistamisel on lähtutud kahest eesmärgist: on pakutud alternatiive, pidades silmas kasutatava termini võimalikult täpselt vastavust tehingu majanduslikule sisule, ning lihtsust. Terminite paremaks mõistmiseks on sulgudes ära toodud nende ingliskeelsed vasted.
Käesolev raamat vastab akrediteeritud õppekavale rakenduskõrghariduse tasemel.
Product is sold out!