Apollo toetab Improteater IMPEERIUMi:


Improteater IMPEERIUM lõpetab publiku silme all Indrek Hargla poolelioleva näidendi.

Etendus saab alguse kirjaniku sulest – näitekirjanik on IMPEERIUMile kirjutanud etenduse esimese stseeni. Sünnivad esimesed tegelased, tegevuspaik, käivitub sündmustik. Kuhu lugu edasi liigub ja millega lõpeb, on improteatrile kohaselt juba improviseeritud ja selgub kohapeal.

Sel kevadhooajal kirjutab Improteater IMPEERIUMi etendustele teksti armastatud eesti kirjanik ja stsenarist Indrek Hargla. Improvisatsioonilisele teatrile kohaselt ei puudu etendustelt ka üllatused - Hargla kirjutab vaid etenduse alguse. Näitlejad näevad teksti esimest korda alles laval ning peavad selle koheselt publiku silme all lõpuni improviseerima.

Improteater IMPEERIUMi etendused Indrek Hargla eksklusiivsetel tekstidel toimuvad:
9. veebruaril Tartus Karlova Teatris
12. aprillil Tallinnas Von Glehni Teatris.

Eelnevalt on IMPEERIUMi etendustele tekste kirjutanud Contra ja Urmas Lennuk.
Improteatris võib juhtuda kõike ja see on kaasahaaravalt humoorikas!  

Rohkem infot etenduste ja IMPEERIUMi kohta leiab aadressilt ja Facebooki lehelt.

---

Improteater IMPEERIUMi liikmed on kutselised näitlejad, kes lisaks IMPEERIUMile kuuluvad teiste Eesti teatrite draamatruppidesse või tegutsevad vabakutselistena erinevates teatri-, tele- ja filmiprojektides. Peale näitlejate on IMPEERIUMis ka andekad muusikud ja valguskunstnikud, kes aitavad levitada improarmastust Eestis. Truppi kuuluvad näitlejad Merilin Kirbits, Kati Ong, Mairi Tikerpalu, Maarika Mesipuu-Veebel, Tarvo Krall, Rauno Kaibiainen, Erki Aule, Maarius Pärn. Muusikud Tarvo Krall, Ragnar Toompuu, Madis Kreevan, Madis Jürgens. Valgustajad Mario Saarik, Aleksander Sprohgis, Aleksander Bachmann ja projektijuht Martha Liise Kapsta.

Improteater on üle maailma palavalt armastatud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, mis tähendab, et kõik sünnib siin ja praegu, midagi eelnevalt kokku leppimata – teksti ei ole pähe õpitud ja mängitavat lugu välja mõeldud. Näitlejad küsivad publiku käest märksõnu ja nendest inspireeritult hakkavad sündima põnevad stseenid, lõbusad sketšid, kaasahaaravad laulud ja vaimukad karakterid. Lisaks näitlejatele improviseerivad etendustel ka valgustaja ja muusikud.