Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimsed päevad

0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
18,00 €
Regular price: 18,95 €
Availability in stores
„Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimsed päevad“ on Eesti kirjandusklassika üks kauneimaid armastusromaane, mis on samaaegselt ka põnev ajalooliste sugemetega seiklusromaan.
Liivi sõja segasel ja keerulisel ajal kohtuvad juhuslikult metsas end vabaks meheks nimetav pagendatud vene vürsti ja eesti pärisorja poeg Gabriel ja saksa mõisniku tütar rüütlipreili Agnes von Mönnikhusen.
Kui Gabriel saatuse tahtel järgmisel ööl Agnese elu päästab, tärkab nende vahel armastus, mida ei suuda enam miski murda.
Aga kaunitar Agnest ihkab veel kaks meest. See teeb armastajate teekonna Tallinna poole väga ohtlikuks. Seiklusrikkal retkel kohtuvad nad röövlitega, tuleb ette eluohtlikke olukordi ja „surnust ülestõusmisi“.
Andeka kirjanikuna on Eduard Bornhöhe (1862–1923) selles romaanis meisterlikult ühendanud armastuse, romantika, ajaloo ja vabadusvõitluse.
Raamatu ainetel vändati Tallinnfilmis 1969. aastal kultusfilmiks saanud Eesti üks populaarsemaid mängufilme „Viimne reliikvia” (režissöör Grigori Kromanov).
Kuid film ei ole raamat. Selles raamatus on palju muud, mis filmis kaadri taha jäi.
Delivery 1-3 workdays
18,00 €
Regular price: 18,95 €
Availability in stores