Otse lehe sisu juurde

Koduköögi meisterkokk

Teekond retseptideta kokakunsti

Kirjastus
Pegasus
Tõlkinud
Kristiina Bernhardt
Toimetanud
Ingrid Krall
Nii mõnelegi algajale kokale tundub, et pole midagi lihtsamat, kui retsepti järgi toitu valmistada − piisab vaid hea retsepti leidmisest ja selle täpsest järgimisest. Kuid mitte ükski, isegi mitte kõige parem retsept ei räägi näiteks sellest, kuidas teha kõige põhilisemaid asju: keeta riisi või valida just selleks roaks sobivat liha, ega seleta seda, miks on tarvis potti panna kristallkarahvini kork, et saada maailma maitsvaim puljong. Retseptiraamatud ei õpeta kulinaaria aluseid ega tehnoloogiaid, kuid just need on teadmised, mida Eva Poonsh lahkelt jagab ja mis aitavad lugejal mõningase süvenemise järel saada hakkama mis tahes retseptiga, ja enamgi veel − luua enesekindlalt, kergelt ja suurema vaevata omaenda retsepte. Eva Poonsh on lõpetanud 2000. aastal Ülevenemaalise Riikliku Kinematograafia Ülikooli ja tegutsenud aastaid veini- ja restoranikriitikuna. 2006. aastal omandas ta pagar-kondiitri eriala. Eva Poonsh on töötanud erinevates Peterburi kohvikutes ja restoranides kokana ning kirjutanud arvamusveerge kokanduse ajaloo ja teooria teemal. Ta korraldab sageli toiduvalmistamise töötubasid nii algajatele kui ka kogenud kodukokkadele. „Koduköögi meisterkokk. Teekond retseptideta kokakunsti” („Сам себе шеф-повар. Как научиться готовить без рецептов”) on tema kümnes raamat, kuid kulinaaria alal esimene. Raamatust on Venemaal ilmunud juba kolm kordustrükki. Eva Poonsh on elanud mitu aastat Eestis ning esines muuseas 2017. aastal konverentsil TEDxNarva, kus rääkis toidust kui võimalusest reisida kodust lahkumata.

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    07220753
    Kirjastus
    Ilmumisaasta
    2018/2019
    Mõõdud
    210x140
    Leheküljed
    240
    Ribakood
    9789949620753
    Keel
    Lisamise aeg
    16.02.2018
    Toimetanud

    Kategooria Top 10

    Viimati vaadatud