Muinsuskaitse aastaraamat 2016

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
"Muinsuskaitse aastaraamatu 2016" eredamateks objektideks on mastaapsed tööstushooned: uue kasutuse saanud endine Rotermanni viljaelevaator ja relvatehasest kaubanduskeskuseks muudetud Arsenal. 2016. a lõpule jõudnud restaureerimistööde esireas on Vääna ja Suuremõisa mõis, Riigikontrolli uued hooned Toompeal jm. Lisaks saab lugeda raidkivimuuseumi loomisest, mõisate kunstikogude saatusest, rohketest arheoloogia- ja maalinguleidudest ning läbiviidud uuringutest.
Tehnoloogia rubriigis saab teada nanolubjast ja munakiviteede ehitamise kadunud kunstist. Oluline projekt oli Piirissaare palvela põlengujärgsed konserveerimistalgud, mis toimusid Eestis esmakordselt. 2016. a oli ka juubelite rohke: Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal täitus 50 aastat, viiel alevil 90 aastat linnana ja sama palju möödus Tammsaare teose "Tõde ja õigus" ilmumisest. Kõik kolm on vääriliselt kajastatud ning lisaks on 136 leheküljele mahutatud rohkelt eelmise aasta pärandihoiu valdkonna olulisi sündmusi.
Aastaraamat ilmub Muinsuskaitseameti, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonna ning EKA muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna koostöös kolmeteistkümnendat korda, olles muinsuskaitse valdkonnas üheks hinnatumaks järjepidevalt ilmuvaks trükiseks.
Toode on läbimüüdud!