Eesti perioodika 1941-1944

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Nimestik täidab lünga, mis jääb Eesti rahvusbibliograafia retrospektiivsete ajakirjanduse köidete „ Eestis ilmunud saksa-, vene- ja muukeelne perioodika 1675-1940” ja „ Eestikeelne ajakirjandus 1766-1940” ning 1945. aastal Eesti NSVs ilmuma hakanud jooksva bibliograafia vahele.



Nimestik registreerib Eesti perioodikat aastatel 1941-1944:

Eestis ilmunud (trükitud või muul viisil paljundatud)

a) ajalehti

b) ajakirju

c) jätkväljandeid - teaduslike seltside ja asutuste toimetisi, statistikakogumikke, aastaraamatuid, ametlikke nummerdatud teatelehti, teadaandeid jms.;

samal ajavahemikul välismaal ilmunud eestikeelset perioodikat;

võõrkeelseid väljaandeid, mille kirjutamis- ja/või trükikoht oli Eestis;

välismaal ilmunud võõrkeelset perioodikat, mis sisaldab olulisel määral Eestit puudutavat andmestikku. Registreeritud on Ida maa-ala Riigikomissariaati (Reichskommissariat Ostland) käsitlevad trükised ning Saksa võimude väljaantud venekeelsed ajalehed, mis olid mõeldud nii okupeeritud Ida maa-ala tsiviilelanikele kui ka sõduritele. Samal põhimõttel on hõlmatud Baltikumi ja Pihkvamaa sõjaaegne perioodika.


Kokku on nimestikus registreeritud 340 nimetust. Väljaanded on kirjeldatud nende publitseerimise keeles. Nimestiku ülesehitus on tähestikuline, esmalt ladina tähestik, seejärel kirillitsa.
Товар распродан!