Jaan Kross. Bibliograafia 1997-2005

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Bibliograafia on Vaime Kaburi ja Gerli Palgi koostatud ning 1997. aastal ilmunud Jaan Krossi personaalnimestiku järg. Vaime Kabur algatas ka käesoleva järje koostamise ning jõudis enne oma lõplikku lahkumist 9. veebruaril 2005. a. bibliograafia kartoteegina valmis teha. Kartoteek sisaldas Rahvusraamatukogu andmebaasidest leitu kõrval hulgaliselt Jaan Krossilt saadud andmeid, eriti Estonicaga seotud allikate kohta. Edasine töö bibliograafiaga tehti Eesti Rahvusraamatukogus: koostamist jätkas Tiina Ritson, toimetas Krõõt Liivak, registrid koostas Kai Ellip ning raamatu kujundas Andrus Igalaan.


Ülesehituses on järgitud 1997. aastal ilmunud põhiväljaannet. Andmed selles kajastamata jäänud enne 1997. a. ilmunud kirjutiste kohta on paigutatud eraldi lisasse. Palju kirjeid lisandus sinna Cornelius Hasselblatti koostatud bibliograafiast "Estnische Literatur in deutscher Sprache 1784-2003" (2004) ja Soome artiklite andmebaasist ARTO, mida Helsingi Ülikooli Raamatukogu (Soome Rahvusraamatukogu) võimaldas bibliograafia koostamisel kasutada.


Bibliograafia algab Jaan Krossi teoste ja tõlkeraamatute loeteluga aastaist 1957-2005. Järgneb Jaan Krossi loomingu bibliograafia (raamatud, helisalvestised, tööd ajakirjanduses ja kogumikes, J. Kross tõlkijana, tema teoste tõlked jm.) ning kirjandus Jaan Krossi elu ja loomingu kohta. Bibliograafiat täiendavad nime- ja Jaan Krossi tööde pealkirjade register.
Товар распродан!