Jõulutoidud

Eesti retseptid
0 из 5
Оценить
Товар распродан!
"Jõulud ja nende ootus on aasta rõõmsaim aeg. Piparkookide küpsetamise lõhn täidab juba mitu nädalat kogu maja. Sahvrist tuuakse välja sügisel metsast korjatud ja hoolikalt soolatud seened ning marineeritud kuuseriisikad, et teha salateid, mille maitse on teada juba lapsepõlvest peale ja mida saab süüa ainult suurte pühade aegu. Köögilauale ilmuvad vekitud paradiisiõunad ning kõrvitsa- ja peedisalatid. Jõululaupäeval aga täidab maja köögist tulev ahjuprae, särisevate verivorstide ja hautatud hapukapsaste isuäratav lõhn. Ja lõpuks täitub kogu maja jõulusaia lõhnaga ning jõuluõhtu võib alata.
Selle raamatu kaante vahele on kogutud igale perenaisele jõukohaseid traditsioonilisi jõulutoitude valmistamise retsepte ning uusi toiduvalmistamise suundi järgivaid moodsaid retsepte. Traditsioonilise jõuluprae kõrvale pakutakse peale hautatud hapukapsa mitmesuguseid huvitavaid lisandeid ja kastmeid, mis annavad igale toidule uue nüansi. Retseptid on koostanud Kuressaare Ametikooli, Põltsamaa Ametikooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ja Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli kokaeriala õppejõud ning Kuusiku talu perenaine Rosa Paimets Viinistult.
"
Товар распродан!