Смотреть

Just nii, härra seersant!

Kahe ajateenija aus lugu Eesti kaitseväest ja kordusõppustest
0 из 5
Оценить
Доставка 1-3 рабочих дня
14,99 €
-25%
Обычная цена: 19,95 €
Наличие в магазинах
Esmakordselt 2014. a ilmunud, enam kui 3500 eksemplari müünud ja 2018. aastal leedu keelde tõlgitud „Just nii, härra seersant!“ on autorite isiklikule kogemusele tuginev aus ja kaasahaarav jutustus ajateenistusest Eesti kaitseväes.

Raamat pakub nostalgiahetki neile, kel see teekond läbitud ning annab tulevastele ajateenijatele võimaluse ennast ees ootavaks katsumuseks ette valmistada.

Naissugu saab aimu, mis meestega ajateenistuses toimub ning elukutselistele kaitseväelastele on see kasulik lugemine mõistmaks lihtsõduri mõttemaailma.

2021. a ilmunud kolmandale, parandatud ja täiendatud kordustrükile on lisandunud autorite kordusõppusi puudutavad osad.

„Just nii, härra seersant!" on suurepärane lugemine kõigile olenemata sellest, kas ajateenistus puudutab teda otseselt või mitte. Porval ja Tiits on suutnud ilmekalt ja vahetult ajateenistuse kogemuse läbi selle ilu ja valu sõnadesse panna, pakkudes juurde sügavaid mõtteid ja paralleele elust tsiviilis ning kaitseväes. Sa saad nendega koos naerda nii tobedate kui ka kavalate naljade üle ning tunned justkui omal nahal seda valu, mida pakub NAKi lõpurännak, või trotsi, mida tekitab lõputu voodiralli. Usun, et seda raamatut lugedes muutub nii mõnigi sinu mõttemuster.”

Mihkel Vetemaa
endine ajateenija ja „Täitsa pekkis” saatejuht

„Kui vahva sõdur Švejk viskas peamiselt nalja sõdurielu absurdsuse ja mõttetuse üle, siis see raamat räägib, naer silmanurgas, aga tõsi taga, Eesti sõdurielu mõttekusest. Lihast-luust kogemustel põhinev ja detailitruu, tundeline ja asjalik, naljakas ja kohati dramaatiline, põnev ja väljakutsuv. Hästi kirjutatud, ehedalt edasi antud, mahlaka sõdurislängiga teekond, mille jooksul ühest skeptilisest rea-ajateenijast saab oma missioonis veendunud jaoülem, „kes ei vingu, ei hädalda, ei viska püssi põõsasse, ei otsi vabandusi, ei anna alla“ ning võitleb, kui vaja, võiduka lõpuni. Selle mehe ja raamatuga läheksin mina küll luurele. Sõjast rääkimata.“

Sirje Kiin
kirjandusteadlane

„Suurepärane, et ometi on reservväelased võtnud ette oma kogemuste ja muljete avaldamise ajateenistusest. See on oluline tulevastele ajateenijatele, kes saavad siit aimu oma tulevikust. Lisaks peaks käesolev raamat olema kohustuslik igale tegevväelasele, eelkõige selleks, et mõista ajateenija ja reservväelase arusaama ajateenistusest. Vaatamata autori(te) positiivsele hoiakule tuleks tegevväelastel teha selle raamatu põhjal kriitilisi järeldusi meie tegevusest ja käitumisest. Kasulik ja lahe lugemine igal juhul.“
Kindralleitnant Martin Herem
Kaitseväe juhataja
Доставка 1-3 рабочих дня
14,99 €
-25%
Обычная цена: 19,95 €
Наличие в магазинах