Maailma arhitektuur

Meistriteosed
0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Mis teeb ühest ehitisest suurejoonelise meistriteose? Sajandite vältel on see küsimus vaevanud nii arhitekte, kriitikuid kui ka rännumehi. Raamatu autor peab arhitektuuri mõõdupuuks eelkõige seda, kui täielikult ta rahuldab praktilisi vajadusi, neid samal ajal ületades, et anda konkreetne vorm selle kultuuri suurematele ideedele ja väärtustele, mille rüpes ta sündis.


Maailma kõige ilusamad ehitised ei ole kronoloogiliselt ega geograafiliselt ühtlaselt jaotunud. Ajalugu on mõnda maad soosinud, teiste vastu ta nii helde pole olnud. Leidub ka palju ehitisi, mis on ajaloos avaldanud äärmiselt suurt mõju, kuid meelevaldselt kontekstist välja rebituna pole kuigi väljapaistvad.


See ainulaadne teatmeteos avab tee arhitektuuri ilu ja vaimsuse maailma. Üle 350 foto viib lugeja pikale rännakule, esitades parimaid arhitektuurinäiteid inimühiskonna enam kui 2000-aastasest ajalooperioodist. Nende hulgas on sellised meistriteosed nagu Hagia Sophia, Euroopa gooti ja renessanss-stiilis katedraalid, islami meistriteosed Eşfahānis, Agra kindlus, Tāj Mahal, aga ka Londoni parlamendihoone ja paljud-paljud teised. Raamat tutvustab lugejale üle 80 ehitise, millest rohkem kui 40 vaadeldakse sügavuti fotoesseedes.
Товар распродан!