Murakarabadest oliivisaludeni

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Vaimustav, hämmastav ja täiesti ebatavaline kokaraamat! Soomlasest ema ja kreeklasest isa poolt kahe kultuuri rikkusest osa saanud autor meenutab hellusega oma soomlastest ja kreeklastest vanavanemaid, nende traditsioonilisi toite ja pühadekombeid, ning pakub rohkelt retsepte nii Soome, Kreeka kui kogu maailma erinevaist paigust. Kaunid fotod autori vanematest ja vanavanematest, loodusest ja toitudest teevad sellest raamatust tõelise elamuse.

"Murakasaak, õrnsoolalõhe ja maasikad, minu vanaisa erilised friikartulid, kaneel ja apelsiniõievesi, riisipuding, ribid ja strooganov, roosiõied ja jasmiin suveöö kuumuses… Neid ja veel paljusid mälestusi kannan endaga, need seostuvad eri maades veedetud aastatega ja minu perega, kes on armastanud mitme maa kööke. Sellesse raamatusse on kogutud need retseptid, mis on kaasa tulnud kodust kodusse ja mida on minuga lahkelt jaganud paljud sõbrad. Need on retseptid, mida ma armastan."

Tessa Kiros


Tessa Kiros sündis Londonis soomlasest ema ja Küprose kreeklasest isa peres. Kui Tessa oli neljane, kolisid nad Lõuna-Aafrikasse. Juba 18-aastaselt asus ta rändama, et tundma õppida erinevaid kultuure ja traditsioone ning elamise ja toitumise uusi viise. Ta on olnud kokk Londonis The Groucho Club’is ning Sidneys, Ateenas ja Méxicos. Reisil Itaaliasse, et seal itaalia keelt ja kohalike toitude valmistamist õppida, kohtas ta oma tulevast abikaasat Giovannit ning elab nüüd Toscanas. Tema esimene raamat "Twelve" on ülistus selle piirkonna kaunitele ja meeliülendavatele toitudele. "Murakarabadest oliivisaludeni" on Tessa teine raamat.


Товар распродан!