Suured vastasseisud. Suessi kriis 1956

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
1956. aasta juulis riigistas Egiptuse president Gamal Nasser Suessi kanali, mille peale Suurbritannia ja Prantsusmaa muutusid väga murelikuks. Neil olid Nasseriga juba varasemast lahkhelid ja nad nägid ohtu laevaliiklusele Suessi kanalis. Raamatus jälgitakse edasist sündmuste kulgu. Iisraeli, Suurbritannia ja Prantsusmaa ühine salaplaan nägi ette kanalitsooni okupeerimist ja Nasseri võimult kõrvaldamist. Iisrael tungis Siinai poolsaarele, britid ja prantslased korraldasid rünnakud mujal Egiptuses, kuid strateegilised altminekud nullisid taktikalise edu. Lõpuks andsid Suurbritannia,
Prantsusmaa ja Iisrael järele rahvusvahelisele survele ning tõmbasid oma väed tagasi. Suessi kanal ja Egiptus jäid kindlalt Nasseri kontrolli alla.


„Suured vastasseisud” on tõlkesari Briti juhtivalt illustreeritud sõjaajalooraamatute kirjastuselt Osprey Publishing, mis on praeguseks välja andnud üle 1300 nimetuse nii ajalooteadlaste kui tavalugejate seas ülemaailmselt tunnustatud käsitlusi. Kirjastus Koolibri alustab maailma ajaloos olulisi sõdu, lahinguid ja pingekoldeid lahkavate raamatute väljaandmist eesti keeles.
Товар распродан!