Tähetolm

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Neil Gaiman (sünd 10. november, 1960 Inglismaal, Portchesteris) on tunnustatud inglise kirjanik, koomiksite autor ja stsenarist, kelle nimi ei vaja fantaasia- ja science fiction-kirjanduse nautijate hulgas ilmselt erilist tutvustamist. 1999. aastal ilmunud “Tähetolm” (Stardust) oli Neil Gaimani esimene romaan – varem ilmunud „Head ended“ kirjutati kahasse Terry Pratchettiga ning Neverwhere sündis jätkuna samanimele BBC sarjale. Vaimukas raamat võeti fännide ja kriitika poolt hästi vastu ning on tänaseks jõudnud juba ka kinolinale.


Müüriküla seisab täna, nagu ta on seisnud juba kuussada aastat, kõrgel graniidist kaljul, mida ümbritseb väike metsane maalapp. Idas, vahetult Müüriküla külje all, on kõrge hall kivisein, mille järgi linnake oma nimegi saanud. See vana müür on laotud tahutud hallidest graniidikamakatest, ning see saab alguse metsast ja tema teine ots kaob jälle metsa. Müüris on ainult üks ava…


Siin, väikeses külakeses, kaotab noor Tristran Thorn oma südame kaunile Victoria Foresterile. Ja siin, ühel kargel oktoobriõhtul, annab Tristran oma armastatule lubaduse – tormaka lubaduse, mis viib ta läbi ainukese avause müüris, üle aasa... kõige pöörasemasse seiklusse tema elus.
Товар распродан!