Tuna 4/2015

Ajalookultuuri ajakiri
0 из 5
Оценить
Товар распродан!
2015. aasta viimase Tuna numbri avab Lauri Vahtre essee pagulasküsimusega, kirjutades sallivusest, tervest mõistusest ja Euroopa püsimajäämise lootusest. Käsitluste rubriigis küsib Aleksandr Filjuškin, kui ka kestis Liivi sõda, Taavi Pae ja Erki Tammiksaar käsitlevad valdade liitmise reforme Eestis, Kersti Lust uurib taluperemeeste vahetumist Eestis 1840-1889 ja Indrek Paavle uurimusest ENSV töökohustuse teemal on avaldatud teine osa.

Üle pikema vaheaja on Tuna veergudel ajaloofilosoofiline käsitlus, kus Groningeni ülikooli professor, üks viimaste aastakümnete mõjukamaid ajaloofilosoofe Frank Ankersmit vaatleb ajaloo ja kirjanduse tõde. Käsitlusele lisaks saab lugeda Marek Tamme teemakohast intervjuud.

Dokumendi rubriigis jõuab lugejani kolme ajaloolase uurimus Narva ja Sinimägede lahingute inimkaotustest 1944. aasta suvel. Eraldi lugu avab "kotipoiste" tegutsemist sõjajärgses Eestis. Fotonurgast saab ülevaate põllumajandusnäitustest. Lisaks on Tunas mitu arvustust ja konverentsi ülevaadet.
Товар распродан!