14. korda valis Apollo rahvahääletusel koos oma lugejatega möödunud aasta eesti autorite parimaid raamatuid.

Apollo raamatuspetsialistid koos Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Lastekirjanduse Keskusega tegid ära suure eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias kümme teost, mille vahel sai hääletada oma lemmiku poolt. Hääletusel osales rekordarv inimesi ning kokku andis hääle oma lemmikutele Apollo kodulehe kaudu 6000 inimest üle kogu Eesti. Hääletada sai jaanuari lõpuni.

Valikus olid uued 2019. a. enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ning omas žanris uudse lähenemisega teosed (valikus ei olnud tõlketeoseid).

Lisaks valis Apollo välja ka oma lemmiku.

“Positiivne on näha, et üha rohkem suhtlevad autorid otse lugejatega, mis on võimalik tänu sotsiaalmeediale. Usun, et see on ka üks põhjus, miks sel aastal hääletajaid nii palju oli ja meil on väga hea meel, et saime anda just lugejatele võimaluse enda lemmikuid tunnustada”, ütles Apollo Kaupluste turundusjuht Maria Taal.  
“Apollo enda lemmikuks sai Tauri Tallermaa raamat “Ajulugu”, kuna hindame kõrgelt autori teemavalikut ning lugejale hõlpsasti loetavaks tehtud käsitlusviisi. Võibolla aitab see raamat pinget maha võtta ja lihtsustab lugejal orienteerumist ka enda elutelje aju arengus - kus parasjagu ollakse ning kuhu suundutakse,” lisas Maria Taal.

Rahvahääletuses osalenud kategooriate võitjad:

Parim luuleraamat 2019

Contra "Legoist"
Mina Ise

Parim populaarteaduslik raamat 2019

Marju Kõivupuu "Pärandiaabits lastele ja suurtele"
Tänapäev

Eestlane ja tema lugu 2019

Liis Velsker "Teekond iseendani"
Postimees Kirjastus

Parim käsiraamat 2019

Kene Vernik "Hea une teejuht"
Pilgrim

Parim lasteraamat 2019

Anu Aun "Eia seiklus Tondikakul"
Postimees Kirjastus 

Parim ilukirjandusteos 2019

Eia Uus "Tüdrukune"
Postimees Kirjastus

Apollo lemmik 2019

Tauri Tallermaa "Ajulugu"
Helios