Ruumipilt 2014 - 2015

Eesti parimad interjöörid ja disain / Estonia´s best interiors and design
0 viiest
Hinda
Tarne 7 tööpäeva
5,99 €
-69%
Tavahind: 19,45 €
Saadavus kauplustes
"2014. aasta oli sisearhitektuuris väga saagirikas. Kui me töid alguses kergema pilguga üle vaatasime, siis tundus, justkui midagi ülierutavat ei leidugi. Ja see ehk ongi üks läbiv joon. Kas tööd peavadki olema šokeerivad? Tegelikult on tunne, et eesti sisearhitek- tuur on suutnud oma edevuse alla neelata ja teha sel aastal väga palju meeldivaid ruume, mille võlu on pigem detailides ning maitsekas koloriidis ja mis on oma olemuselt ajatud ja põhjamaised. Kas see on hea või halb, jääb igaühe enda otsustada. Eisma sad- amahoone ja Hedon SPA intejöör mõjusid aga lausa teraapiliselt, jättes ruumi kogu kirevale elule, mis seal hoonetes toimub.
Ikka ja endiselt on tunne, et eratellijate ra- hastatud objektid on terviklikumad kui riigi või omavalitsuste tellitud tööd. See, kes peaks olema eeskujuks, ei ole seda. Just need objektid peak- sid olema nähtavamad ja olulisemad, looma ajastu märke. Kui arhitektid ja sisearhitektid on ka õhi- napõhiselt meeletult tööd teinud, siis aeg ja raha ei võimalda ikkagi tervikut lõpuni vormistada. Kanna- taja rolli jääb just sisustus. Objektist objekti kordub hanke korras ostetud Ikea mööbel, mis väsib kiires- ti. Kurb on, et riiklikult ei aidata kuidagi kaasa meie enda mööblitööstuse arengule.
Töökeskkonna meeldivus on võrdelises seoses kaadri voolavusega. Inimesed on meile väärtuslikud – seda sõnumit peab üks IT-sektoris toimiv kontor kandma. Tundub, et lisaks palganumbritele võistle- vad firmad ka sisearhitektuursete lahenduste osas. Ühelt poolt on IT-sektoril võimalik rahaliselt panusta- da terviklikult disainitud interjööridesse, aga teisalt on selgelt tajutav, et ka firmade töötajad eeldavad pingutust töökeskkonna nimel. Kindlasti peab saa- ma pärast tugevat lõunat uinakut teha või inspirat- siooni hankimiseks pehmetele patjadele maanduda. Samas ollakse nõus katsetama lausa futuristlike vor- midega, mis võlub peale töötajate kindlasti ka külali- si. Kõige paeluvam neist on ehk mitmele korrusele jaotunud Ville Lausmäe, Kariina-Kristiina Kauf-
manni, Peeter Klaasi, Kadi Karmanni projekteeritud büroo Laial tänaval. Ja meeldiv on näha, et töötajad on kohati laborit meenutava büroopinna hästi vastu võtnud – tundub, et selline veidi pilve peal olek vist sobibki neile.
Nominente sai aastal 2014 valitud rohkem kui eelmistel. Objektide rohkus oli ühelt poolt suur rõõm, teisalt oli aga parimate väljasõelumine vägagi vaevaline. Zürii tänab kõiki tööde esitajaid võimaluse eest veenduda eesti sisearhitektuuri jätkuvalt heas tasemes!"
Tarne 7 tööpäeva
5,99 €
-69%
Tavahind: 19,45 €
Saadavus kauplustes