Kiika sisse

Tulipunktid

Euroopas küpsev kriis
0 viiest
Hinda
Tarne 1-3 tööpäeva
24,65 €
Tavahind: 25,95 €
Saadavus kauplustes
Praegu on Euroopa proovilepaneku aeg, ütleb George Friedman sarjas „Postimehe raamat“
ilmuva teose eessõnas. Millised on kaasaja Euroopa poliitilised, kultuurilised ja geograafilised tulipunktid ja kus on nende juured? Autor vaatleb piirkonniti maailmajao ajalugu ning kunagiste impeeriumide ‒ Hispaania, Suurbritannia, Saksamaa ja Venemaa ‒ sajandeid kestnud võimuvõitlusi ning territoriaalküsimusi. Nende tuha all hõõguvates minevikukonfliktides peituvad mitmedki tänaste kriiside põhjused, mis mõjutavad Euroopa kodanike igapäevaelu ja tulevikku. Maailmas tunnustatud mõtleja värske ülevaade ajaloo ja tänapäeva seostest aitab paremini hinnata rahu haprust ja mõista selle väärtust.
„Friedmani raamat tuletab meile meelde, et rahvuslus on jõud, mis on Euroopas ikka ja jälle tootnud vaenu, vihkamist ja sõdu. Euroopa Liidul on õnnestunud rahvuslust ohjeldada ja rahumeelseks muuta, kuid autor kahtleb, et Euroopa oleks oma ajaloole jäädavalt selja keeranud. See, kas eurooplased oskavad ka edaspidi soodustada rahvuslust ilma võõravihata, on Euroopa tulevikule määrava tähtsusega küsimus,” ütleb raamatule saatesõna kirjutanud Kristi Raik, Eesti Välispoliitika Instituudi direktor ja Turu ülikooli rahvusvahelise poliitika dotsent.
George Friedman on geopoliitiliste prognoosidega tegeleva mõttekoja Geopolitical Futures asutaja ja juht. Varem juhtis Friedman enda asutatud ettevõtet Stratfor, mis tegeles üleilmse teabeanalüüsiga. Friedman on avaldanud kuus raamatut, sealhulgas New York Timesi menukid „The Next Decade“ („Järgmine kümnend“) ja „The Next 100 Years“ („Järgmised sada aastat“, eesti keeles 2011). Ta elab Austinis Texases.
Tarne 1-3 tööpäeva
24,65 €
Tavahind: 25,95 €
Saadavus kauplustes