Uhkus ja eelarvamus

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
"„Uhkuse ja eelarvamuse” tegevus toimub 19. sajandi Inglismaal. Tähelepanu keskmes on Bennetite pere viis õde – Elizabeth, Jane, Lydia, Mary ja Kitty –, kes on harjunud ema kinnisideega, et tuleviku kindlustamiseks on kõige tähtsam leida jõukas abikaasa. Kui naabermõisasse tulevad suve veetma rahakas härra Bingley ja veel rikkam härra Darcy, muutub õdede elu põnevaks ja lootusrikkaks, sest ka mehed pole neidude vastu ükskõiksed.

„Uhkus ja eelarvamus” on Jane Austeni tuntuim teos, mis ilmus 1813. aastal. Tema kangelaste elulaad on sama, mis teda ennast eluaeg ümbritses: päevi täitsid olesklemine, tuttavate külastamine ja nende võõrustamine, kirjade kirjutamine ja ballid. Jane Austen jälgib oma tegelasi iroonilisel pilgul, aga suhtub tõsiselt niisugustesse elu põhinõuetesse nagu perekonnaõnn, ühiskondlik tunnustus ja varanduslik kindlustatus.

Romaani põhjal on tehtud palju filme ja telelavastusi ning 2007. aasta rahvaküsitlusel hääletasid britid ja iirlased ""Uhkuse ja eelarvamuse"" esimesele kohale kui kõige olulisema raamatu.
"
Toode on läbimüüdud!