Ülo Vooglaid. Sõna on Jõud. Raadio Ööülikooli loengud 2001-2017

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Ühiskonnateadlase, filosoofi ja õpetaja Ülo Vooglaidi teine raamat “SÕNA on JÕUD” sisaldab kaheksat tema poolt Raadio Ööülikoolis peetud loengut aastatel 2001–2017.
Loetleme need: Milleks teooria, metodoloogia, metoodika; Laps ja maailm; Vanaisa ja õnn; Kas ja miks on mõtet käia ülikoolis?; Väikese inimese suur rõõm; Mis on demokraatia?; Ööülikooli rännakud Loonel; Pealisülesanne.
Ülo Vooglaidi räägitud õpetusest Ööülikooli loengutes leiab igaüks endale elu tähtsaima iva: tarkus ja armastus on omavahel tihedasti läbi põimunud. Selles raamatus on palju tarkust ja armastust. Unistusi ja rikastavaid teadmisi. Kuid ka valusaid elukogemusi. Vooglaid paneb halastamatult paika poliitikuid, naeruvääristab demagoogiat selle kõikides avaldumisvormides, lõhub pettekujutelmi. Paraku elame stressitekitavas maailmas. Infotulva ja sotsiaalvõrgustike meelevallas oleval inimesel on tihti raske orienteeruda, kus on tõde või mis on jama. Ülo Vooglaid aitab meil vahet teha. Õpetajana ta teab õnneliku elu saladust ja avab seda lahkesti ka meile. Vooglaidi loengud on värske õhu saamise koht.
Öeldud sõnal on vägi ja see vägi on Ülo Vooglaidi uues raamatus hästi tajutav, sest sõna seob inimest teda ümbritseva aja ja tema sees oleva maailmaga. Ükski püüdlus pole kunagi asjatu, sest rännak õppimise ja kogemise teel kannab alati väärtusi ja ideaale. Vooglaidi arutlused vabaduse ja hariduse, kultuuri- ja ajaloomälu tähenduse, nooruse ja vanaduse ilu üle rikastavad meid.
––Ivar Tröner, koostaja
Sõnaline täpsus lisab alati vaate avarust, ütleb Vooglaid. Ma pean teda õpetlaseks, kelle loengud on harukordsed, sest kui ta kõneleb, on selles ühekorraga olemas nii sõna kui ka vaikus.
––Sirje Endre, kirjastaja

Fotod Birgit Püve ja Jaan Tootsen
Toode on läbimüüdud!