Apollo valis 15. korda rahvahääletusel koos oma lugejatega möödunud aasta eesti autorite parimaid raamatuid.

 

Apollo raamatuspetsialistid koos Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Lastekirjanduse Keskusega tegid ära suure eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias kümme teost, mille vahel sai hääletada oma lemmiku poolt. Hääletusel osales väga palju inimesi ning kokku andis hääle oma lemmikutele Apollo kodulehe kaudu üle 5000 inimese üle kogu Eesti. Valikus olid uued 2020. a. enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ning omas žanris uudse lähenemisega teosed (valikus ei olnud tõlketeoseid). Lisaks valis Apollo välja ka oma lemmiku.

 

„2020. aasta raamatumaailmas oli enda sisse vaatamise aasta. Kõige rohkem osteti vaimse tervise ja psühholoogia raamatuid. Lisaks tööle, mida tehti iseendiga, oli suur ilukirjanduse aasta! Ja see kajastus ka tulemustes, sest just ilukirjanduse, käsiraamatute ja luule kategooria raamatutele anti kõige rohkem hääli. Üllatavalt kogus hääletusel kõige rohkem hääli Kristiina Ehini raamat „Janu on kõikidel üks“, mis osutus võitjaks luule kategoorias. Varasemate aastate hääletusel ei ole ükski luuleraamat seda suutnud. Esile tasuks veel tõsta käsiraamatute kategooria võitja Mihkel Raua, kelle raamat „Võtku homme mind või saatan“ kogus kokkuvõttes ainult paarkümmend häält vähem kui Ehini luuleraamat. Mihkli raamatu populaarsus on kajastunud ka müüginumbrites, sest 2020. aasta raamatute edetabelis leiame teose auväärsel II kohal“ ütles Apollo Kaupluste turundusjuht Ardo Krass.  

 

„Apollo lemmikuks osutus Pamela Marani raamat "Eesti vanaisade lood ja salatarkused", kuna see raamat on kummardus meie esiisadele. Ja suur kummardus ka Pamelale, kes on võtnud südameasjaks meie esivanemate lood raamatuteks köita“, lisas Ardo Krass.

 

Vaata videost, millised raamatud valiti parimateks SIIT

Rahvahääletuses osalenud kategooriate võitjad:


Parim luuleraamat 2020

"Janu on kõikidel üks"
Kristiina Ehin

Parim populaarteaduslik raamat 2020
"Jäine igatsus. Armastus Antarktika moodi"
Maris ja Tiit Pruuli
Kirjastus Go Group AS 

Eestlane ja tema lugu 2020
"Minu esimene elu"
Olav Osolin
Kirjastus Varrak


Parim käsiraamat 2020
"Võtku homme mind või saatan"
Mihkel Raud
KAVA kirjastus

Parim lasteraamat 2020
"Morten, Emilie ja kadunud maailmad"
Reeli Reinaus
Kirjastus Päike ja Pilv

Parim ilukirjandusteos 2020
"Süvahavva. Viimane suvi"
Indrek Hargla
Kirjastus Raudhammas

Apollo lemmik 2020
"Eesti vanaisade lood ja salatarkused"
Pamela Maran
Kirjastus Kuldnööbike OÜ