Teisipäeval, 17. septembril kell 16.00 ootame kõiki Solarise Apollosse kirjastuse Varrak poolt sarjas „Roheline Eesti“ välja antud Raivo Kalle ja Renata Sõukandi raamatu „Eesti looduslikud toidutaimed“ esitlusele.

Looduslike toidutaimede teemal arutlevad raamatu autorid Raivo Kalle ja Renata Sõukand ning toiduteaduse professor Raivo Vokk ja meisterkokk Dimitri Demjanov.

Esitlusel pakutakse hooajalisi loodusande.

Raamatust:
Läbi aegade on inimene saanud oma toidu teda ümbritsevast loodusest. Ka meie esivanemad on siin maal elades saanud kõigepealt põhitoidu ja hiljem leivakõrvase just loodusest. Kuigi potentsiaalselt söödavate taimede hulk on Eestis oluliselt suurem, on suuremal või vähemal määral toiduks kasutatud pea 200 siinses looduses leiduvat taimeliiki. Raamatu eesmärk on tuua lugejani praeguse Eesti territooriumil elanud ja elavate inimeste looduslike taimede toiduks kasutamise kultuurilugu vastates küsimustele: mida Eestimaal elanud inimesed on loodusest korjanud toiduks, milleks ja kuidas neid taimi kasutanud, kuidas on taimekasutus aja jooksul muutunud, millised taimed on tänaseks kasutusest kõrvale heidetud ja millised uued taimed asemele tulnud?