Otse lehe sisu juurde

101 Eesti toitu ja toiduainet

Kirjastus
Varrak
Autor
Anu Kannike, Inna Põltsam, Ester Bardone, Ulrike Plath
Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses. Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng. Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    0309176
    Kirjastus
    Ilmumisaasta
    2016
    Mõõdud
    210x160
    Leheküljed
    216
    Ribakood
    9789985339176
    Keel
    Lisamise aeg
    06.12.2016
    Kujundaja

    Kategooria Top 10

    Muud sama seeria tooted

    Viimati vaadatud