Ajalugu

Põgus sissejuhatus
0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Kas ajaloolased on tõe otsijad või lihtsalt legendaarsete lugude jutustajad. Selle raamatu autor leiab, et nad on nii üht kui teist, ja et ajaloo kui tõestisündinud loo puhul on ülioluline leida õige tasakaal ´tõe´ ja ´jutustuse´ vahel.
"Ajalugu. Põgus sissejuhatus" selgitab aegade jooksul ajalookäsitluses toimunud muutuste kaudu meie suhteid minevikusündmustega, viies meid kuulama Vana-Kreeka ajaloolaste imelisi väljamõeldisi ning valgustades kaasaegsete professionaalide eripalgelisi lähenemisi. Selle asemel, et periodiseeringuid ning põhjuslikkust abstraktselt lahata, tutvustab autor meile ajaloolisi isikuid, kelle seas on keskaegne mõrvar, seitsmeteistkümnenda sajandi kolonist ning endine orjatar – ja nende kaudu ajaloo uurimise ja mõistmise viise, andes lugejale mitte ainult mineviku, vaid ka iseenda avastamisrõõmu.
"Põgus sissejuhatus" on sari, mis püüab anda hästi loetavalt ja väga heal teaduslikul tasemel ülevaate erinevatest ainevaldkondadest ja nende valdkondade tunnustatumate tegijate töödest.
Toode on läbimüüdud!