Look inside

Kuu ja kuuepenniline

0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
22,75 €
Regular price: 23,95 €
Availability in stores
William Somerset Maughami romaan „Kuu ja kuuepenniline“ jutustab maalikunstnik Charles Stricklandi keerulisest ja traagilisest elukäigust. Teose sündmustiku põhifaktid on võetud prantsuse kunstniku Paul Gauguini biograafiast, millest autor on teose kirjutamiseks ilmset inspiratsiooni saanud.
Londoni börsimaakler Charles Strickland otsustab keskeas jäägitult maalikunstile pühendada. Ta loobub majanduslikust kindlustatusest, jätab maha oma perekonna ning kolib esmalt Pariisi ja siis Lõunamere troopilisele saarele Tahitile – kõikidel nendel faktidel on otsene seos Paul Gauguini eluloo ja loomingulise käekäiguga. Just Tahitil, lõunamaise looduse erksate ja põletavalt lõõmavate värvide keskel, tsivilisatsioonist puutumata looduslaste hulgas sünnivad kunstniku kõige väärtuslikumad maalid.
Romaan „Kuu ja kuuepenniline“ on otsekui Maughami ood loomisjõule, mis kunstnikku täielikult haarab, kuid mida kõrvalseisjad mõista ei suuda. Sest kunstiloomingu maailm ja kaine arvestuse maailm asuvad teineteisest niisama kaugel kui Kuu ja kuuepenniline münt.
Delivery 1-3 workdays
22,75 €
Regular price: 23,95 €
Availability in stores