Otse lehe sisu juurde

Maitse füsioloogia

ehk mõlgutused kõrgemast gastronoomiast

Kirjastus
Tänapäev
Autor
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Tõlkinud
Külli Kressa
„Maitse füsioloogia“ on kentsakas raamat toidust, söögist ja joogist, söömiskommetest ja kõigest muust gastronoomiaga seonduvast. Tegu on toidukirjanduse ühe alusteosega, mis ilmus algselt 1825. aastal, kuid on endiselt väga loetud ja tõlgitud raamat. Kuigi raamat kõneleb toidust ja söömisest, ei ole see kokaraamat, vaid üritab pigem entsüklopedisti ambitsiooniga haarata kõike, mis sellesse teemasse üldse puutub: inimese meeltest ja seedesüsteemist alustades, ajaloosündmuste juures peatudes ja tõestisündinud lõbusate ja kurbade lugudega lõpetades. Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) oli Prantsuse jurist ja poliitik. Eluajal tunti teda just juristi ja ühiskonnategelasena, kuid tänapäeval on tema kõige loetum ja kuulsam teos „Maitse füsioloogia“.

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    0694765
    Kirjastus
    Ilmumisaasta
    2014
    Mõõdud
    165x240
    Leheküljed
    448
    Ribakood
    9789949274765
    Tõlkinud

    Kategooria Top 10