Otse lehe sisu juurde

Toekad taimetoidud

Kirjastus
Ühinenud Ajakirjad
Autor
Marika Vingissar
Toimetanud
Tiina Lebane
Toitumisteadlased kinnitavad, et me sööme liiga palju liha. Esimene samm taimetoitluse suunas võib tunduda hirmutav – kuidas saaksin elada ilma juustuta, milliste vitamiinide ja mineraalainete puudus mul võib tekkida ja pealegi võib olla piinlik sugulaste ees, kui pean sünnipäevadel keelduma hoole ja armastusega valmistatud toidust. Kuid üleöö ei peagi veganiks hakkama, alustada võib ühe taimetoidupäevaga nädalas ja lisada igapäevasesse menüüsse rohkem aedvilju. Uute toiduainete ja toiduvalmistamise viisidega võib tutvuda vähehaaval. Neid toite, mida on siiani tehtud lihaga, võib valmistada lihaasendajatega. Tofu on juba vana tuttav, seda on kõige lihtsam maitsestada praadides: lõika tofu kuubikuteks ja prae pannil õlis. Lisa pannile sorts sojakastet ja sega. Raputa peale näiteks ingveripulbrit, musta pipart või paprikapulbrit. Kuid turule on tulnud ka uued, Soome teadlaste poolt välja töötatud valgurikkad lihaasendajad. Kaerast valmistatud Nyhtökaura (rebitud kaer) ja ubadest tehtud Härkis on saadaval ka meie poodides. Miks siis mitte proovida!

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    41504974
    Ilmumisaasta
    2022
    Mõõdud
    168x228
    Leheküljed
    56
    Ribakood
    9789916634974
    Keel
    Toimetanud
    Kujundaja

    Kategooria Top 10

    Samalt autorilt