IDEE 1/2016

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
Seekordse IDEE keskmes on kodumaised disainerid ja arhitektid, kes võtavad hea meelega mõõtu nii võõrsil, mujal maailmas, kui ka kodustel radadel. Üha enam kuuleme seda, et paljud Eesti helged pead, käed ja südamed lahkuvad Maarjamaalt, et kanda kinnitada mujal.

Kas see on ka tegelikult nii ja mida see tähendab? Kuivõrd on üldse oluline, et tänapäeval, kus enamik töid tehakse interaktiivselt kõikvõimalike veebikanalite kaudu, peab keegi püsima kodumaa pinnal, või mis see tema loomingu kodumaa üldse on? Kõigel, mis meie kultuurist alguse saab, on ju nagunii omanäoline käekiri, mis ilmselgelt ajas muutub, luuakse seda siis siin või kusagil mujal. Kui keeruline on ära minna ja kutsuv siia tagasi tulla?

IDEE on kõikides oma varasemates numbrites püüdnud käsitleda kodumaiste loojate
tegemisi võõrsil. Nüüd heidame pilgu Londonis tegutsevate fotograafide töödele, samas
näeme kodumaiste arhitektide käeproovi Londonis Eesti saatkonnas. Veel analüüsime Belgia identiteeti, näitame soome-ugri kirjatüüpe, mida loov käsi asub hoopis Berliinis; heidame pilgu maailmakaardile ja jälgime, kuidas hiinlased unelevad euroopalike arhitektuuri suurteoste järele. Sekka nagu ikka hulk põnevaid interjööre, ennekõike ideid ja inimeste arvamisi kõiksugustel kultuursetel teemadel.
Toode on läbimüüdud!