Jugoslaavia kokkuvarisemine 1991-1999

0 viiest
Hinda
Toode on läbimüüdud!
1991. aastal langes aastakümneid rahumeelset kooselu nautinud etniliselt mitmekesine regioon peaaegu üleöö metsikust vihkamisest haaratuna kaosesse. Kogukonnad lõhenesid etnilise ja religioosse kuuluvuse piirjooni mööda ning järgnes sügavalt isiklik võitlus. Sellega kaasnes julmus, vägistamine ja piinamine ning lõppkokkuvõttes tuhandete inimeste surm. „Jugoslaavia lagunemine” uurib endise Jugoslaavia sisekonflikte ja nende rahvusvahelisi tagajärgi. Muuhulgas käsitletakse Vance-Oweni rahuplaani
läbikukkumist, NATO esmakordset kasutamist lahingutegevuses ja rahu jõustamisel ning ÜRO poolt sanktsioneerimata sõda Kosovos, millesse sekkusid NATO väed piirkonna etnilise puhastamise ennetamiseks.


„Suured vastasseisud” on tõlkesari Briti juhtivalt illustreeritud sõjaajalooraamatute kirjastuselt Osprey Publishing, mis on praeguseks välja andnud üle 1300 nimetuse nii ajalooteadlaste kui tavalugejate seas ülemaailmselt tunnustatud käsitlusi. Kirjastus Koolibri alustab maailma ajaloos olulisi sõdu, lahinguid ja pingekoldeid lahkavate raamatute väljaandmist eesti keeles.
Toode on läbimüüdud!