Смотреть

Edgar Valter. Lasteraamatute illustratsioonid 1948–2005

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Selles raamatus on Edgar Valteri poolt aastatel 1948–2005 loodud lasteraamatute illustratsioonid, sekka näpuotsaga ajakirjades ilmunud pilte. Valiku eesmärk oli leida Edgar Valteri igast loomeperioodist iseloomulikke näiteid, mis kronoloogiliselt reastatuna annavad ülevaate kunstniku kujunemisest ja arengust läbi poole sajandi.

Edgar Valter joonistas mõnd lasteraamatut mitmel korral, olgu siis põhjuseks loomingulised otsingud või kordustrüki ajaks kaotsi läinud originaalillustratsioonid. Mõne teose puhul, nagu näiteks „Sipsik” ja „Kunksmoor”, saab raamatus näha ka kõige esimesi pilte – neid, mis ilmusid ajakirjades koos mõne peatükiga tervikust.

Tänu nopetele arvukatest usutlustest saab raamatust lugeda, mida kunstnik ise oma töödest ja loometeest arvas, kuidas sündisid tema autoriraamatud. Valterile sekundeerivad kirjanikud, kes jagavad mälestusi oma koostööst kunstnikuga.

Vaatamise kõrvale pakuvad lugemist pikaks veninud pildiallkirjad, mis tuletavad meelde, millest nood (vahest isegi unustuse hõlma vajunud) raamatud jutustavad.

Viimastel lehekülgedel on kronoloogiline register Valteri illustreeritud raamatutest.
Товар распродан!