Teatrielu 2015

0 из 5
Оценить
Товар распродан!
Aastaraamatus Teatrielu 2015 keskendutakse sel korral tavapäraste arvustuste, ülevaadete ja portreelugude asemel dialoogile, kus vestluspartneriteks erinevate kunstnikupositsioonidega tegijad: ühelt poolt lavastajad, etenduskunstnikud, teiselt poolt kriitikud. Nii vestlevad omavahel Juhan Ulfsak ja Hedi-Liis Toome, Anne Türnpu ja Madli Pesti, Sveta Grigorjeva ja Ott Karulin, Luule Epner ja Lembit Peterson, Laura Mets, Mirko Rajas ja Anne-Liis Maripuu, Mart Kangro ja Jim Ashilevi, Maike Lond Malmborg ja Riina Oruaas, Ene-Liis Semper ja Ott Karulin.
Jutuajamiste teemaulatus on olnud kõnelejate valida, palvega, et kõnelusi ilmestaksid näited 2015. aasta uuslavastustest. Lisaks on raamatu koostajad Ott Karulin ja Leenu Nigu pakkunud vestlejatele viis olulist märksõna: 1) teater kui rännak, kulgemine; 2) negatiivsuse poeesia ja esteetika; 3) tühjus, paus laval; 4) sugu, soostereotüübid ja nende murdmine Eesti teatris; 5) rahvus, rahvusvahelisus ja rahvusülesus Eesti teatris.
Vestlustele järgneb teatriaasta pildiline ülevaade, kuhu on koondatud Siim Vahuri, Rünno Lahesoo ja Mats Õuna isiklik fotoreportaaž ehk valik 2015. aasta kõige meeldejäävamatest teatrihetkedest. Mäluosas käsitleb Heili Einasto kahte Estonias lavastatud „Krattiˮ: Rahel Olbrei 1944. aasta ja Marina Kesleri 2015. aasta versiooni.
Aastaraamatu lõpetab kroonikaosa, mille on koostanud Tiia Sippol (Eesti Teatri Agentuur).
Товар распродан!