Vähi pöörijoon

0 из 5
Оценить
Доставка 7 рабочих дней
23,70 €
Обычная цена: 24,95 €
Наличие в магазинах
Autobiograafilise romaani „Vähi pöörijoon“ tegevustik leiab aset 1920ndate lõpu ja 1930ndate alguse Pariisis. Minategelane Henry Miller kirjeldab otsesõnu oma elu vaese kirjanikuna boheemlaste seltskonnas. Šokeerivalt avameelse sisu ja vulgaarse keelekasutuse taga peituvad lummavad mõtisklused Pariisist, kirjatööst ja inimolemusest. Autori enda sõnutsi kõneleb see raamat raamatu kirjutamisest.

Henry Milleri (1891–1980) teos ilmus Prantsusmaal 1934. aastal, kaanel keeld raamatut Suurbritanniasse ja Ameerika Ühendriikidesse importida. Ameeriklasest autori kodumaal avaldati see aastal 1961, millele järgnes üle 60 tsiviil- ja kriminaalmenetluse. Hagemismaratoni lõpetas USA ülemkohtu otsus 1964. aastal – alles 30 aastat pärast esmaväljaannet võis romaani ametlikult avaldada ja müüa.

Järelsõna on kirjutanud Indrek Männiste.

Teos on olnud Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Austraalias ja Lõuna- Aafrikas keelu all.

Sari „Keelatud klassika“ hõlmab kirjanduslikke tippteoseid, mis on olnud ühel või teisel ajal eri riikides keelatud. Neid raamatuid on peetud ja peetakse paiguti siiani poliitilistel või moraalsetel põhjustel avaldamise jaoks sobimatuks. Sari kutsub üles mõtisklema sõnavabaduse teemal ja tähistab meie õigust lugeda.

Eelmisena ilmunud:

Aldous Huxley, „Hea uus ilm“

Shahrnush Parsipur, „Meesteta naised“
Доставка 7 рабочих дней
23,70 €
Обычная цена: 24,95 €
Наличие в магазинах