Otse lehe sisu juurde

Taimsed pärimustoidud

Kirjastus
Varrak
Autor
Anniina Ljokkoi, Liisa Kaski
Tõlkinud
Piret Kooli
Toimetanud
Eha Kõrge
Avastusretk vanade taimetoitude juurde toob välja põnevaid fakte rahva toitumisest läbi ajaloo. Kas teadsite, et taimsed piimad on iidvana leiutis? Soomes ja Eestis on joodud kaera- ja kanepipiima juba sadu aastaid ning rukkijahust on valmistatud hapurokka. Meie toidupärimuses on olemas ka kaerakile, kodune vaste kaerajogurtile, mida osatakse valmistada veel tänapäevalgi. Lõuna-Eestis on hinnatud kõrgelt kanepiseemneid ja nendest valmistatud kanepitempi. Mitmeid roogasid on vanarahvas aga keetnud ja hautanud ubadest, hernestest ja läätsedest. Lisaks korilaste ürgsetele toitudele ja siinsele talupoja­köögile tõstab raamat uhkelt lauale ka välismaised toidud, millel on kindel koht meie toidupärimuses, nagu riisipuder kuivatatud puuviljadega, piparkoogid eksootiliste maitseainetega ja mandlipüreesupp safraniga. Toiduainete päritolu ja kultuuriajalugu lahti harutavad artiklid tuletavad meelde, et nii sool kui ka kartul, meie igapäevased toiduained, on tegelikult võõra päritoluga. Retseptide kõrval pakub raamat ka põnevat lugemist toidukultuurist ja selle kujunemisest Eestis ja lähi­ümbruses. Olulise osa raamatust moodustavad Tuuli Mathiseni fotod, mis äratavad ellu toidud, mis on tänaseks juba unustuse hõlma vajunud.
    Tarne 1-3 tööpäeva

      Klubihind:20,96 €

      Hind:27,95 €

      Logi sisse ja säästa 6,99 €

      Jaga

      Spetsifikatsioonid

      Tootekood
      39914766
      Kirjastus
      Ilmumisaasta
      2022
      Mõõdud
      225x160
      Leheküljed
      248
      Ribakood
      9789985354766
      Keel
      Lisamise aeg
      12.09.2022
      Tõlkinud
      Toimetanud
      Kujundaja

      Kategooria Top 10