Vaim 1953

Vähemalt 40 nägu...
0 viiest
Hinda
Tarne 1-3 tööpäeva
19,90 €
Tavahind: 20,95 €
Saadavus kauplustes
Autori isiklikud kokkupuuted 1953. a. sündinud eesti prominentidega. Raamat sisaldab ca 40 lugu.

Sünniaasta 1953 on Eestis ja ka mujal paistnud silma annete erakordse rohkusega, erakordsete annetega. Sellele ei ole otsest seletust suutnud anda ei rahvastikuteadlased, "asjaosalised" ega astroloogid. Tuleval aastal saavad/saanuks need inimesed 70-seks. Siinse autori soov on püüda oma isiklike kokkupuudete ja faktimaterjali põhjal luua neist sadadest väljapaistvatest isiksustest läbilõige: eri elualade järgi üle 40 persooni portreteerides.
Autor Ervin Soon on teinud erinevatele meediaväljaannetele persoonilugusid alates 1993. a-st. Teiste hulgas on intervjueeritavateks olnud K. M. Sinijärv, Merca, Navitrolla, Nancy, Hando Runnel, Hannes Kaljujärv, Lii Unt, Aili Paju, Sirje Olesk, Üllar Saaremäe, Peeter Volkonski, Meelis Atonen. Kanal2 Reporterile intervjueerinud Taavi Aasa, Liisa Pakostat jt. Autor on kirjutanud ülevaateid teatri ja muusikafestivalidest. 1953. a. sündinute seas on autoril nii enda õppejõude, koostööpartnereid kui ka hulgaliselt lihtsalt lemmikuid. Need on üldtunnustatud inimesed.
Ervin Soon sündis 1972. a. Põlevikivibasseinis. Lääne-Virust pärit isa oli 25 aastat allmaakaevur; emapoolne vanaisa Aleksander Mänd oli Ontikal ja Toilas rannakalur - tema sünniaeg kattus ms. Louis Armstrongi omaga. Soon õppis Tartu Ülikoolis koos (vanas mõistes ühel kursusel) teiste hulgas järgmistega: Ivar Põllu (ans. Genialistid, Tartu Uus Teater), Madis Kolk noorem (Teater. Muusika. Kino peatoimetaja), Neeme Korv (laiahaardeline ajakirjanik), Mehis Heinsaar (kirjanik), Lauri Sommer (kirjanik, muusik), Liina Jääts (lavakooli lektor), Liina Saarlo (folkloristikadoktor), Toomas Šalda (kauaaegne Eesti Raadio Pärnu stuudio juhataja) jpt. Alates 1993. a-st on Ervin olnud reporter, toimetaja, fotograaf ja teletoimetaja. Väljaanded: Põhjarannik, Liivimaa Kroonika, Kroonika, Ülikoolileht, Tartu Linnaleht, Postimees, Eesti Ekspress. Aastail 2000-1 töötanud ajakirjanikuna ajalehes Äripäev, 2001-3 ETAs (Eesti Teadeteagentuur), 2003-9 BNSis (Baltic News Service). Kirjutanud Eesti lähemast majandusajaloost artikleid entsüklopeediasse Estonica.org. Aastal 1996 ilmus ajalehtedes Põhjarannik ja Virumaa Teataja tema ulmekrimi järjejutt „Ja taamal laulavad (tuha)mäed“. Luulet ilmunud ka Ülikoolilehes.
Tänud üllatamast! Minu ülikooliaegne kursusevend ja toakaaslane Raul Rebane, kes küll lõpetas ülikooli aasta hiljem, kunagi rääkis mulle oma teooriast 1953.a. sündinud inimeste suurest osakaalust “ärksate” eestlaste seas. Nüüd siis ilmub selle teooria baasil suisa raamat.
Parimate soovidega, Kalev Vapper
Tarne 1-3 tööpäeva
19,90 €
Tavahind: 20,95 €
Saadavus kauplustes