Paul Maitla päevikud

0 out of 5
Rate this
Product is sold out!
Paul Maitla päevikud on jutustus Eesti ühe legendaarsema ohvitseri elust ja saatusest. Nagu pealkirigi ütleb, on raamatu kesksemaks osaks major Paul Maitla (1913-1945) enda päevikud, mis raamatus ilmuvad kaasmaalasteni esmakordselt ja seda, just nii nagu sõjamees nad ise omal ajal kirja pani.

Lisaks kirjeldadakse raamatus rahvussangari lapsepõlve, teenistust Eesti Kaitseväes, sõjaväelase karjääri, millest põhiosa moodustab teenistus Saksa armees, täpsemalt Eesti SS-Leegionis ja võitlus Teises Vabadussõjas. Raamatus on eksklusiivne intervjuu SS-Rgt. 46 veteraniga, kes on arvatavasti tänaseks ainuke veel elusolev mees, kes oli major Paul Maitlaga koos tema viimastel elutundidel. Samuti räägib raamat Paul Maitla otsimisest ja tema ning teiste kommunismi vastu võidelnud eesti sõjameeste saatusest tänase Eesti Vabariigi kontekstis, tõstatades mitmeid küsimusi, teiste hulgas ka selle, kas Eesti riik austab oma riikliku iseseisvuse eest võidelnuid või ainult räägib, et austab. Lugeja saab ise otsustada.

Raamatus avaldatud fotomaterjali hulgas on ka esmakordselt avalikkuse ette jõudvaid fotosid ja fakte.

Arhiiviandmetele ja erinevatele dokumentidele lisaks, teeb raamatu eriliselt lähedaseks major Paul Maitlaga see, et üks raamatu autoritest on legendaarse sõjamehe tütar Kai Maitla. Raamat on autorite sügav kummardus major Paul Maitlale, tema 100. sünniaastapäevaks.
Product is sold out!