Pimedusega löödud

Kuidas Berliin ja Pariis andsid Venemaale vabad käed
0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
18,95 €
Regular price: 19,95 €
Availability in stores
Külma sõja lõppu tähistati kogu maailmas kui liberaalse demokraatia triumfi. Usuti, et see toob ka Venemaal paratamatult kaasa turumajanduse ja vabaduse. Kuni 24.veebruaril 2022 raputas Venemaa rünnak Ukraina vastu jõhkralt üles kõik need riigipead, kes aastaid olid lasknud end pimestada Venemaa odavatest energiatarnetest ja unistusest rajada Euroopa ühine julgeolekuarhitektuur koos Moskvaga.
Sylvie Kauffmann kirjeldab ja analüüsib oma raamatus suurepäraselt kõiki neid faktoreid, mis takistasid Läänel nägemast Putini Venemaad sellisena nagu see tegelikult oli. Kuidas ja millal oleksid võinud Prantsusmaa ja Saksamaa käituda teisiti ja muuta ajalugu? Millal sai selgeks, et Putin alustab suurt sõda? Ja miks eurooplased ikka ja jälle kõiki ohumärke eirasid?
Sylvie Kauffmann on Prantsuse ajalehe Le Monde ja Agence France-Presse (AFP) ajakirjanik. Ta on töötanud AFP ja Le Monde korrespondendina Moskvas, Ida- ja Kesk-Euroopas, USAs ja Ladina-Ameerikas. Aastatel 2010-2011 oli ta Le Monde esimene naispeatoimetaja.
Delivery 1-3 workdays
18,95 €
Regular price: 19,95 €
Availability in stores