Eesti parlament 1917-1940

0 из 5
Оценить
Доставка 7 рабочих дней
38,90 €
Обычная цена: 40,95 €
Наличие в магазинах
Jaak Valge „Eesti parlament 1917-1940“ on Riigikogu Kantselei tellimusel teostatud uurimus, ent tegemist ei ole paraadkäsitlusega. Autori sõnul on Eesti ajalugu – kitsamalt Eesti sisepoliitika ajalugu ning selle tuumaks olev Eesti parlamendi ajalugu – kahe maailmasõja vahelises heitlikus Euroopas sedavõrd omapärane, huvitav, täis vapustavaid õnnestumisi,
aga ka haledaid ebaõnnestumisi, et selle silumine oleks patustamine ajaloo vastu ning vähendaks nende sündmuste võimsat potentsiaali inspireerida kaasaega.

Kuigi varem on koostatud mõned teemakohased või teemale lähedased lühemad käsitlused, ei ole Eesti Riigikogule keskendunud põhjalikumat teost seni kirjutatud.

Raamatus on esitatud kõigi esinduskogude põhiandmed, liikmete nimekirjad, õigusloome statistika ning parlamendi tööd raamistanud ja reguleerinud peamised dokumendid. Keskendutud on parlamendi sisulisele tööle ja just neile küsimustele, kus parlament tegi Eesti ajalugu kõige rohkem mõjutanud otsuseid.
Parlamendi tegevust on käsitletud ajaloolisel taustal, seda eriti esimeste aastate puhul, kuna toonased tingimused lõid aluse, millelt parlamendi töö kujunes ja edasi arenes.
Доставка 7 рабочих дней
38,90 €
Обычная цена: 40,95 €
Наличие в магазинах