Inimesed teevad toitu valides igasugu eksperimente – kes peab ekstreemset dieeti, süües kuude kaupa üksnes värsket kraami, kes otsustab, et homsest ei söö enam... näiteks piimatooteid. Või liha. Või teravilju sisaldavaid toite. See kõik on siiski igaühe enda vaba valik. Aga kui valikvõmalused kaovad?
„Raamat on lugu sellest, kuidas ühel päeval selgus, et minu valikud peavad muutuma oluliselt piiratumaks - gluteenitalumatuse ehk tsöliaakia diagnoos muutis kardinaalselt minu suhtumist toitu, söömisesse ja oma keha kuulamisse,“ ütleb raamatu autor, ajakirja Eesti Naine peatoimetaja Mari-Liis Stahhov (end Helvik).
Tema pikkade aastate jooksul kogetud tervisehädade põhjuseks olnud haiguse ainus ravi on sobiv toit.
Kuidas tulla toime, kui valikuvõimalused nii oluliselt vähenevad? Kuidas siiski süüa maitsvat toitu ja seda nautida?
Raamat räägib tsöliaakia avastamisest, sellega leppimisest ja edasminekust, uuest lootusest ja uutest maitsetest. Ja olulistest inimestest Mari-Liisi elus, kes on teda gluteenivabas elus toetanud.