Otse lehe sisu juurde

Tervist toetavad toidud

Veresuhkrusõbralik kokkamine

Kirjastus
Otto Wilhelm
Autor
Maire Vesingi, Merlin Vesingi
Toimetanud
Anu Jõesaar
Retsepti- ja nõuanderaamat veresuhkrutaseme jälgijatele. Veresuhkrutaseme kiire tõus ja langus mõjutab kõigi inimeste enesetunnet. Kui veresuhkur on tasakaalus, siis on ka üldine tervis, emotsioonid, kehakaal ja töövõime paremini hoitud. Maire Vesingi on toitumisterapeut ja koka eriala õpetaja, kes lisaks oma põhitööle korraldab populaarseid laste diabeedilaagreid ja eritoitumise koolitusi. Merilin Vesingi on oma 10-aastase diabeedistaaži jooksul omandanud häid kogemusi veresuhkru tasakaalustamiseks. Ema ja tütre koostatud retseptiraamat sisaldab üle 80 retsepti nii argi- kui peolauale. Retseptide hulgas on veresuhkrusõbralikke küpsetisi, kergeid eineid, lõuna- ja õhtusööke, aga ka maiustusi ja magustoite. Raamatust leiad ka praktilisi soovitusi ja ideid, kuidas õigete toiduvalikutega säilitada vere glükoosisisaldus võimalikult stabiilsena. Eraldi nõuanded puudutavad menüü koostamist kõrgema veresuhkru korral. Retseptid on antud koos toitainesisaldusega. Tänu koostööle veebilehega www.eritoitumine.ee saab lugeja vajadusel raamatu retseptide toitainesisalduse veebis enda jaoks ümber arvutada. Diabeedikooli ja Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu kogemusnõustaja Kristi Peegel: „Hoiad enda käes teost, mida järgides on Sul võimalik õppida hästi sööma. Maire ja Merilin on oma raamatusse koondanud sellised retseptid, mis aitavad veresuhkru hoida võimalikult stabiilsena ja seda ka siis, kui inimesel on diagnoositud diabeet. Ei olegi oluline, millist tüüpi diabeet – veresuhkrut peavad kõik normi piires hoidma, et elada hästi, pikalt ja kvaliteetselt, et organid ei saaks kõrgest veresuhkrust kahjustada.“

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    60491763
    Kirjastus
    Ilmumisaasta
    2020
    Mõõdud
    220x170
    Leheküljed
    208
    Ribakood
    9789949731763
    Keel
    Toimetanud

    Kategooria Top 10