Eesti novell 2022

0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
22,75 €
Regular price: 23,95 €
Availability in stores
EESTI NOVELL 2022 on viies raamat uuest sarjast. Minijuubeli puhul on neli koostajat kokku pannud eriti tugeva valiku lühilugusid, millest mõned suudavad endasse ära mahutada terve inimelu. 19 autori seast leiab iga lugeja endale vähemalt mõne lemmiku, mõne üllataja ja mõne sellise, kellest ta kohe üldse aru ei saa.

Igal aastal antakse välja Tuglase nimelist novelliauhinda, mille pälvib kaks autorit - võidulood on EN kogumikus alati ära trükitud. Et eesti kultuuriloo pidevus oleks silme ees, on raamatusse valitud ka üks novell saja aasta tagant - sel aastal esimest korda naisautori sulest! Saate-essees kirjutab Elle-Mari Talivee novellide kestmisest üle aja ja sellest, milline on kirjanduse tegelik tähendus.

Kuidas uut kogumikku iseloomustada? See on hullumeelne reis läbi inimsüdamete, siin surrakse ja armastatakse, juhtub üleloomulikke ja tavalisi asju, minnakse ja tullakse, otsitakse minevikku ja oodatakse tulevikku, purjetatakse rändrahnuga avamerele, jaaniõhtu avab ukse naismütoloogia sügavikku, juureldakse selle üle, mis on suurim viga, mis sa võid elus teha… ei puudu ka alasti naine!
Delivery 1-3 workdays
22,75 €
Regular price: 23,95 €
Availability in stores