Skip to content

Leivakünast ahjuluuani

Leivavalmistamisest ja sellega seotud esemetest

Publisher
EKSA
Author
Hella Keem
Raamatu sisuks on Hella Keema (1915–1997) ülikooliajast pärit aastakümneid käsikirjas seisnud etnograafiline uurimistöö. Teose põhirõhk on endisaegsetel eesti leivanõudel ja leiva valmistamisega seotud esemetel ning nende nimetustel. Kirjeldatakse leivanõude valmistamist, arengut ja tüpoloogiat. Vaatluse all on leivataina segamisvahendid, mitmesugused kraabid leivanõu puhastamiseks, leivalabidad, ahjuroobid ja ahjuluuad. Kõiki kirjeldatud esemeid tutvustatakse ka folkloorsest aspektist ning antakse võrdlev lühiülevaade uurimise all olevatest objektidest seoses sugulasrahvastega. Raamatust leiab ka eestlastele omase hapendatud rukkileiva valmistamise etapid. Teost illustreerivad autori enda joonised ning kunstnik Hilda Kamdronilt (1900–1972) spetsiaalselt selle töö jaoks Eesti Rahva Muuseumi esemekogude ja fotode põhjal tellitud unikaalsed pliiatsijoonistused. Raamat tõstab esile hapendatud rukkileiva, eestlastele olulise identiteedisümboli.
    Delivery 7 working days

      Price:21,95 €

      Share

      Specification

      SKU
      68574465
      Publisher
      Published At
      2020
      Dimensions
      215x170
      Pages
      136
      EAN
      9789949684465
      Language
      Format

      Top Products

      Recently viewed