Skip to content

Maitse füsioloogia

ehk mõlgutused kõrgemast gastronoomiast

Publisher
Tänapäev
Author
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Translator
Külli Kressa
„Maitse füsioloogia“ on kentsakas raamat toidust, söögist ja joogist, söömiskommetest ja kõigest muust gastronoomiaga seonduvast. Tegu on toidukirjanduse ühe alusteosega, mis ilmus algselt 1825. aastal, kuid on endiselt väga loetud ja tõlgitud raamat. Kuigi raamat kõneleb toidust ja söömisest, ei ole see kokaraamat, vaid üritab pigem entsüklopedisti ambitsiooniga haarata kõike, mis sellesse teemasse üldse puutub: inimese meeltest ja seedesüsteemist alustades, ajaloosündmuste juures peatudes ja tõestisündinud lõbusate ja kurbade lugudega lõpetades. Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) oli Prantsuse jurist ja poliitik. Eluajal tunti teda just juristi ja ühiskonnategelasena, kuid tänapäeval on tema kõige loetum ja kuulsam teos „Maitse füsioloogia“.

    Share

    Specification

    SKU
    0694765
    Publisher
    Published At
    2014
    Dimensions
    165x240
    Pages
    448
    EAN
    9789949274765
    Format
    Translator

    Top Products

    Recently viewed